3 november 2011

Lamb Roghan

Från Bonniers Kokbok, 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm

Tydligen en rätt hemmahörande i Kashmir som jag beslöt för att prova. Lagad den 22/10.

Tid: ca 50 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
600 g lammkött (helst benfritt) i grytbitar
½ tsk svartpeppar
2 dl naturell yoghurt
1 msk mald koriander
1 krm nejlikor
½ tsk torkad ingefära
1 tsk chilipulver
2 krm kardemumma
1½ tsk garam masala
1 tsk socker
2 dl vispgrädde

Instruktioner
Bryn lammköttet i smör, lägg ned i en gryta, tillsätt yoghurt. Salta och peppra och låt allt småputtra i 20 minuter. Späd med lite vatten om grytan verkar för torr. Lägg ned alla kryddor och sjuda minst 30 minuter till. Tillsätt grädde och socker när köttet är mört och hetta upp. Servera grytan med basmatiris och raita (se separat sida).

Pris
Benfri lammbringa, 36 kr
Vispgrädde från Arla, 8 kr
Hade övriga saker redan

Kommentar
Väldigt gott, men inte riktigt så kryddstarkt som jag hade hoppats. Får öka mängderna nästa gång. Lammbringa är förvissso en bit med mycket fett på, men kan bli riktigt mör och god om den får koka länge som här. Tyvärr är den ganska sällsynt bit affären, men fina grytbitar av lamm duger också bra. Var intressant att koka kött med yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar