12 april 2012

Ugnstekt rimmat fläsklägg

Från http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/27/rimmad-flasklagg-i-ugn-med-timjan/

Detta tar tid, men är mycket smidigt!

Tid: 2½ timme

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
800 g benfritt rimmat fläsklägg
3 tsk torkad timjan (eller 2 msk hackad färsk)
2 morötter
1 gul lök
Lite smör
Kokt potatis

Instruktioner
Skär ett rutmönster i svålen på lägget med en vass kniv och gnid sedan in med timjan och vitpeppar. Smörj en form och lägg ned läggen. Skär rotfrukter i klyftor och lägg ned dem runt om. Ställ in i nedersta falsen i ugnen och stek på 150 grader i 2 timmar. Ös då och då. Servera med kokt potatis och senap eller om du vill med pepparrotsås med grädde.

Kommentar
Mycket enkel och billig mat! Kan vara lite salt, men är mycket smakrikt. Hittar man inte benfritt lägg går det också bra med varianten som har benet kvar, men det är svårare att tranchera. Ge då lägget en timme till i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar