18 maj 2012

Picnicbog med Grönsaker i soja

http://www.ica.se/Recept/grillad-picnicbog-med-marinerade-gronsaker-665483/Ytterligare ett smarrigt recept med picnicbog, synd bara att picnicbog är sällsynt i min mataffär.

Tid: ca 40 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
2 msk flytande honung
2 msk riven ingefära (ca 2½ cm)
1 tsk mald koriander
2 morrötter
1 blomkålshuvud à ca 600 g
200 g champinjoner
4 knippen salladslök
1 dl japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
4 msk god olja
150 g sockerärter
600 picnicbog i skivor

INstruktioner
Blanda ingefära, koriander och honung i en liten skål. SKala morrötter och skiva den, ansa salladslök. Skär bort  rotstocken på blomkålen och dela den i bucketter. Halvera svampen. Strimla salladslöken. Blanda vinäger, soja och olja. Koka upp vatten med salt och lägg ned blomkål och morot i  ca 3 min. Lägg ned svamp, sockerärter och salladslök, koka upp. Häll ned grönsakerna försiktigt i ett durksalg. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på sojablandningen. Stek eller grilla köttet 2 minuter per sida, pensla med honungsröran och salta och peppra.

Kommentar
Jag bytte ut blomkålen mot broccoli för jag gillar det mer. Dock var broccolin och ärtorna frysta så de blev lite överkokta då väntade på att det skulle koka upp. SKulle bara låtit det var i ett par minuter. God pensling på köttet dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar