8 juni 2012

Spaghettigratäng med ingefära

Från Bonniers Kokbok, 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm

Här är ett recept för dig som gillar kryddstarka gratänger

Tid: ca 40 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor, finhackade
350 g kokt spaghetti
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås (ketchupvarianten)
2 msk riven ingefära
600 g starka korvar
1 dl mango chutney
2 dl riven ost

Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader. Koka pastan och lägg ned i en ugnssäker form. Skär korven i tunna slantar och stek den så den får lite färg, lägg ned i formen. Ansa purjolöken och fräs den mjuk tillsammans med vitlök, tillsätt tomater, chilisås, ingefära och mango chutney, låt småputtra i ca 5-10 minuter. Häll över tomatröran över pastan och toppa med rikligt med riven ost. Gratinera i ca 15-20 minuter.

Kommentar
Enkelt att göra och väldigt gott. Lite underliga smakkombinationer kan tyckas, men låt er inte avskräckas! Om du vill kan du steka korvarna hela och servera dem separat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar