18 maj 2012

Skinkgryta med plommon och äpple

Från: http://www.ica.se/Recept/apple-och-katrinplommongryta-med-skinka-677047/
Ingen större aktiviet här, men studierna tar mycket plats. Här är i alla fall ett recept jag lagade för länge sedan.

Tid: ca 50 minuter + 30 min marinering

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
500 g färsk skinka eller picnicbog
1 gul lök
5 cm färsk ingefära
2 dl äppeljuice
½ dl mörk soja
1 tsk curry
2 vitlöksklyftor, pressade
2 syrliga äpplen
8 katrinplommon
Peppar
Maizena för redning

Instruktioner
SKär köttet i bitar. Skala och skiva ingefära och lök. Blanda allt utom kött, åpplen och plommon i en skål. Vänd ned köttet och marinera i minst 30 min i rumstemperatur (det kan också marineras över natten, men då i kylskåp). Koka köttet långsamt med marinad i ca 30 minuter. Lägg ned äpplen i klyftor och plommon och koka ytterligare 5 minuter. Red av med maizena om det behövs. Servera med potatis och sallad.

Pris
Svampsoja från Mrs. Chengs, 20 kr
Äpplejuice från Ica, 11 kr
Torkade plommon från Ica 18 kr (ekologiska)
Ingefära, Thailand, 6 kr
Äpplen, Holland, 6 kr


Kommentar
Väldigt gott och annorlunda. Provade också göra detta med rimmat fläsklägg, med längre koktid, blev faktiskt ännu godare! Jag rekomenderar att marinera det över natten om du inte har bråttom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar