2 mars 2013

Kufta

Det här receptet gjordes för bra länge sedan, men har inte haft tid att skriva ned det förrän nu. Hursomhelst är kufta en typ av pannbiff som kan vara gjord på nästan vad som helst. Vegetarisk kufta förekommer exempelvis i Indien. Här följer jag receptet i Bonniers Kokbok.

Från Bonniers Kokbok, 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm

Tid: ca 40 minuter.

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
ca 400 nötfärs
½ dl ströbröd
½ dl vatten
½ gul lök
3 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Salt och peppar
Till panering
1 ägg
1 dl ströbröd

Instruktioner
Låt ströbrödet till smeten svälla ett par minuter, finhacka lök och vitlök undertiden. Blanda ihop köttfärsen med ströbröd och resterande ingredienser. Forma till små biffar och vänd dem först i vispat ägg och sedan i ströbröd. Stek dem så att de blir genomstekta, ca 4 minuter per sida.
Servera med hummus (se separat recept), grönsaker och tunnbröd.

Kommentar
Ja, det här är lite grisigt med paneringen och allt, men det är verkligen värt det om man älskar vitlök och persilja. Och det är ju mina mest använda kryddor så det passar perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar