21 december 2012

Köttfärssås med kryddpeppar och senap

Här kommer ytterligare ett spännande recept från Dagens nyheter med mustig smak av kryddpeppar och senap.

Från Dagens nyheter den 19 december 2012

Tid: 25 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400 g nötfärs
2 rödlökar
2 klyftor vitlök
2 msk svampsoja
4 msk skånsk senap
2 dl vatten
3 msk rödvinsvinäger av god kvalitet (eller om du har låtsas balsamico funkar den också bra)
2 tsk malen kryddpeppar
1 buljongtärning
Salt och svartpeppar
Creme fraiche
Persilja
Pasta

Instruktioner
Skiva löken och finhacka vitlöken och fräs den i en stekpanna och tillsätt sedan köttfärsen och stek den tills den är färdig. Krydda med kryddpeppar, salt och peppar. Tillsätt vinäger, soja senap, vatten och buljong, koka runt 10 minuter. Rör i creme fraiche och ge ett snabbt uppkok. Servera med pasta.

Kommentar
Kryddpepparn gjorde susen, men jag improviserade detta då detta blev min sista måltid innan hemresan till familjen och hade inte lust att köpa alltför mycket prylar. Skånska senapen fick bli Dijonsenap och sojan uteblev.Detta recept inspirerade mig också att använda den klart underskattade kryddpepparn oftare. Den heter ju trots allt "allpeppar" på danska! ;) Serverade potatis till då jag behövde äta upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar