Betyg: 5/5
Ingredienser för 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 tmsk sambal olek
1 vitlök, riven eller pressad
1 dl mango chutney
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kcyklingfilé i 4 bitar, först på sidan och sedan på bredden. Stek kycklingen med smör i en stekpanna, salta och peppra. Skölj paprikan och finhacka den. Lägg ned kycklingen i en smord form tillsammans med paprika. Vispa grädden lätt och blanda sedan ned sambal, vitlök och mango chutney. Bred grädden över kycklingen och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med basmatiris och sallad
Pris
Kycklingfilé (okänt märke) 62 kr
Vispgrädde från Arla, 10 kr
Röd paprika, Spanien, 3 kr
(Hade övriga saker redan)
Kommentar
Faktiskt riktigt gott! Använde varianten "Bengal Spice" av Mango Chutney istället för den mildare "Green Label". Skar därför ned mängden sambal i receptet. Väldigt bekvämt också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar