25 december 2011

Kasslergratäng med mango och ingefära

Från  http://www.ica.se/Recept/kramig-kassler-med-mango-och-ingefara-713085/

Lagat 21/12 - 11

Betyg: 4/5

Tid: 30 min

Ingredienser för 4 portioner
3 dl ris, basmatiris helst
500 g kassler i skivor
1 paket fryst mango, tinad
1 rödlök, skivad
2 dl grädde
2 msk färskriven ingefära ca 2 cm lång bit
Salt, peppar
1 dl hacka persilja
2 tsk fransk senap

Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader Börja koka riset enligt anvisningar på paketet. Lägg kassler i en smord form omlott. Sprid ut lök och mango över kasslern. Blanda grädde, ingefära och fransk senap i en bunke. Häll över kasslern. Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter. Blanda ned persilja i riset och servera till gratängen.

Pris
Ingefära, Thailand, 2 kr
Kassler, Danmark från Ica, 41 kr
Rödlök, Holland, 4 kr
Vispgrädde från Arla (ekologisk), 12 kr

Kommentar
Det här var jättegott och lättlagat. Jag hade inte ärtor i riset, men jag tyckte det fungerade bra ändå, Ersätta persilja med frysta  "Asiatiska Kryddor", med gott resultat. Bra bjudmat med spännande smaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar