16 februari 2012

Brasiliansk Kycklinggryta

Från http://www.tasteline.com/recept/brasiliansk_kycklinggryta

Det här var första receptet jag lagat från Tasteline och det var lagat den 17/1 -12

Tid: 50 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400 g tomatkross
1 hel kyckling eller 1 kg kycklinglår
2 st gula lökar
2 dl hönsbuljong
½ dl kokosflingor
2 tsk malen koriander
2 krm chilipeppar
2 vitlöksklyftor
Till Garnering
2 dl koriander
2 dl jordnötter

Instruktioner
Om du har hel kyckling dela upp den i bröst, vingar och ben.  Skiva vitlök och lök, fräs den mjuk i olja. Häll ned tomatkross, koriander, kokos och buljong, låt koka upp. Lägg i kyckling och koka 20-30 minuter eller tills kycklingens köttsaft är klar och genomskinlig.  Smaka av med salt, peppar och chilipeppar. Garnera med hackad koriander och saltade jordnötter.Servera med ris.

Kommentar
Gott! Glömde jordnötterna men det var god smak. Lade också ned ett par skivade stjälkar blekselleri jag hade i frysen. Bytte också ut chilpulver mot färsk jalapeño. Serverade med couscous istället för ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar