9 februari 2012

Kyckling och rucculapaj

Från Bonniers Kokbok, 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm

En lite krånglig, men riktigt god paj! Lagad den 3/12 - 11.

Från

Tid  mer än 2 h

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
1 sats standardrecept för matpaj
1 kg färdiggrillad kyckling (ca 1 normalstor kyckling)
2 dl mjölk
2 dl grädde
140 g bacon
2-3 dl riven ost
100 g ruccola
3 ägg

Instruktioner
Gör pajdegen och låt vila svalt i 15-30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Rensa kycklingen med händerna (ingen kniv behövs) och lägg ned i en bunke. Skölj ruccolan och lägg ned i bunken. Bryn bacon och blanda ned. Vispa ihop grädde, ägg och mjölk. Lägg ned allt i bunken i pajskalet och häll över stanningen, toppa med osten. Grädda pajen i ca 40 minuter eller tills den stannat. Servera med en sallad.

Pris
Skivat bacon från Tulip, 13 kr
Färdiggrillad kyckling, butikens egen 43 kr
Mellangrädde från Kelda, 12 kr
Ruccola från Ica, 15 kr
Vitlök från Ica, Frankrike 8 kr
Ägg 6-pack från Stjärnägg (ekologiska), 13 kr

Kommentar
Jag bytte ut den vanliga osten med ädelost, vilket var gott! Slopade också grädden då formen var för liten för att det skulle fungera. Som med all paj tar det tid, men har du tid rekomenderas detta varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar