9 februari 2012

Fyllda rödspättafiléer med röbetssås

Från http://www.ica.se/Recept/spattarullar-med-pepparrot-och-rodbetor-3415/

En rätt som lagades när jag ville bli av med rödbetor på ett enkelt sätt.  Lagat i Januari 2012.

Tid: 30 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
1 purjolök
3 msk pepparrot
600 g rödspättafilé
3-4 färska rödbetor
2 dl höns- eller fiskbuljong
1 dl vispgrädde

Instruktioner
Skölj och ansa purjolöken, strimla sedan fint. Fräs den lätt i en stekpanna, låt svalna och blanda ned pepparrot. Lägg upp spättafiléerna på en stor skärbräda och fördela purjolöken på dem. Vik ihop och ställ åt sidan. Grovriv rödbetor. lägg ned i en gryta eller traktörpanna tillsammans med buljong och grädde. Låt koka upp och lägg sedan ned spättan, sjud under lock i 7 minuter eller tills fisken är färdig. Garnera med basilikablad. Servera med potatis eller ris

Pris
Rödspättafilé, färsk, 33 kr (extrapris)
Purjolök, Holland, 6 kr
Vispgrädde från Arla, 8 kr


Kommentar
Även om det verkligen inte såg gott ut var det faktiskt riktigt lyckat. Rödbetorna gav en frisk smak till såsen. När jag lagade detta var spätta på extrapris så det fungerade riktigt bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar