17 februari 2012

Spenatcrêpes med Böckling

Från 100 Rätter på 20 minuter, Barbro Lönnegren,Semic, Sundbyberg, 2000
Lagat 13/1 2012. Gillar du inte böckling kan du byta ut det mot kassler eller skinka eller någon annan rökt fisk

Tid: 20-30 Min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
125 g spenat
2 ägg ägg
3-4 böcklingar
2½ dl mjölk
1½ dl mjöl
1 krm muskot
Lite salt
1½ msk + 1½ msk (till stekning) smör


Instruktioner
Hacka spenaten grovt. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en smet, tillsätt resten av mjölken, muskot och salt. Blanda spenaten ned i smeten till sammans med 1½ msk smält smör. Stek ½ dl åt gången i smör i en liten stekpanna, 3 minuter på varje sida. Häll dem varma och ta ur innanmätet ur böcklingarna försiktigt. En böckling och 2 crêpes per portion räcker. Servera med rivna morrötter och äpplen, äppelcidervinäger kan hällas på  råkost salladen.


Kommentar
Det här vart gott och lättlagat. Har aldring använt fyllningen direkt i smeten så det var kul att testa. Böckling är lite småkrångligt att äta måste jag erkänna, men mycket god smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar