5 augusti 2013

Böngryta med spenat

Detta är ett eget recept jag gjorde med inspiration från lite varstans. Även detta är vegetariskt och enkelt.

Tid: ca 40 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 gula paprikor, tärnade
400 g krossade tomater
En skvätt vatten
2 msk chili flakes
3 msk paprikapulver
2 tsk oregano
2 tsk salvia
300 g små vita bönor
1 grönsaksbuljong tärning
100 g spenat, färsk eller dubbla mängden fryst
Salt och peppar

Instruktioner
Fräs lök och vitlök, flytta över till en gryta. Fräs sedan paprika och spenat (var för sig), tina fryst spenat direkt i stekpannan och lägg ned även det. Tillsätt kryddor, buljong och tomater, låt koka upp och sjud sedan ca 30 minuter. Lägg ned avrunna vita bönor och koka 5 minuter till. Smaka av och servera sedan med couscous eller ris.

Kommentar
Detta var tänkt att bli en repris av min tidigare grönsaksgryta denna gång med vita bönor i grytan, men glömde köpa aubergine och zucchini. Gott blev det i alla fall, i synnerhet när jag kokade bönorna själv dagen innan. Om du har tid och ork rekomenderar jag starkt att du i alla fall nån gång provar att koka bönor själv!

1 kommentar: