5 augusti 2013

Yoghurtbröd med aprikoser och frön

Från http://www.ica.se/recept/bovetelimpa-med-aprikoser-fron-658623/

Detta blir mitt första bröd recept på den här bloggen, men förhoppningsvis inte det sista. Har gjort det här brödet flera gånger, men det är alltid lika gott. Ge det bara tiden det behöver!

Tid: ca 1½ timme

Betyg: 4/5

Ingredienser för ett bröd
4 dl vete eller dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat eller dubbel mängd bakpulver
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
½ dl honung
4½ dl naturell yoghurt

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Skär äpplet i klyftor eller tärningar (kärnor tas bort) och klipp aprikoserna i små bitar. Blanda ned dem tillsammans med resterande ingredienser, men spara lite frön till garnering. Häll ned smeten i en bröad bakform ca 30 x 10 cm för ett bröd. Strö över frön och ställ in längst ned i ugnen i ca 1 timme. Känn efter med provsticka, fastnar inget i den är brödet färdigt. Låt vila på galler under duk  Servera som den är eller med ett gott pålägg till exempel parmaskinka eller tapenade.

Kommentar
Mycket gott bröd och lätt att göra. Kan dock vara lite svårt att få det färdiggräddat, låt det gärna stå lite längre än för kort tid.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar