21 december 2012

Kyckling Dal

Dal är en kryddstark sydasiatisk gryta baserad på baljväxter med olika grönsaker här kommer en variant där man även tillsatt kyckling och yoghurt.
Från Dagens nyheter 5 december 2012

Tid: ca 35 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
ca 1 kg kyckling
3 dl basmatiris
2 msk stark curry
2 gula lökar
2 dl gröna linser (eller belugalinser)
½ l vatten
100 g färsk spenat eller 200 g fryst
2 dl fet kokbar yoghurt (t.ex. turkisk yoghurt)

Instruktioner
Om du har hel kyckling stycka den i 8 bitar och liknande på färdigstyckade detaljer. Riv bort skinnet och bryn den tillsammans med curry i smör och lägg i en gryta. Bryn löken tillsammans med kycklingen mot slutet.Tillsätt vatten och och linser och koka upp och låt sedan puttra drygt 20 min. Under tiden tinar du fryst spenat eller förväller färska blad i kokande vatten ca 1 min. Spola färska blad i kallt vatten och lägg i kallt vatten medan kycklingen kokar. Lägg ned spenaten tillsammans med yoghurt och koka ca 5 minuter till. Red eventuellt av grytan. Servera med ris och extra yoghurt.

Kommentar
Mycket gott men linserna hamnade på botten av gryta så man får fiska upp dem efter man tagit kycklingen. Spännande med spenat i en gryta med kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar