5 maj 2013

Min egen tomatsoppa

Det finns många olika typer av tomatsoppor  som går att laga, men här kommer min personliga variant som bygger på egen erfarenhet och andra recept.

Tid: ca 40 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
2 tsk chili flakes
1 buljongtärning
5 dl vatten
6 basilika blad
2 lagerblad
2 dl creme fraiche
Salt och peppar

Riv morötterna grovt och finhacka löken. Fräs båda i en stekpanna och flytta sedan över till en gryta, tillsätt lagerblad, finhackad vitlök, krossade tomater och buljong+vatten. Koka upp och låt sedan koka ca 15 minuter. Ta bort grytan från spisen och mixa någorlunda slät. Rör ned creme fraiche och basilikablad. Smaka av. Servera med bröd och olivolja .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar