27 maj 2013

Vete-otto med gorgonzola

Från Dagens Nyheter den 18 mars 2013
Gillar du risotto då har du här ett billigare och enklare alternativ!

Tid: ca 35 minuter

Betyg: 5/5

Ingredienser för 4 portioner
4 dl matvete
1 shalottenlök
1 + 1 vitlöksklyfta
5 dl buljong
2 paprikor
250 g spenat
150 g gorgonzola, helst av dolce typ
rejält med peppar

Instruktioner
Fräs finhackad lök och vitlök i en stor kastrull, lägg ned matvete och rör om. Häll på buljong i ca 15 min, tills buljongen nästan kokat in. Fräs tärnad paprika i en stekpanna och blanda ned spenat i matvetet, när paprikan nästan mjuknat lägg ned en vitlöksklyfta och låt fräsa en kort minut. Lägg ned i matvetet tillsammans med goronzola. Rör om och smaka av med peppar.

Kommentar
Det här är det bästa sättet jag ätit matvete! Tidigare försök har det varit som alternativ till ris, men här blev det riktigt kalasgott! Jag hade bara vanligt gul lök så det fick bli det istället. Mät bara nog så det inte blir för mycket vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar