5 maj 2013

Rödbets och linsgryta med mandel- och ärtröra

Från http://www.ica.se/recept/rodbetsgryta-med-mandel-och-artchutney-716045/

Det här receptet blev ett nytt sät för mig att laga rödbetor.

Tid: ca 60 min

Betyg: 3/5

Ingredienser för 4 portioner

Mandel- och ärtröran
2 dl sötmandel, helst färdigskalad
200 g gröna ärter
1 msk ingefära, riven
1 msk citronjuice
1 tsk malen koriander
Salt och peppar

Grytan
1 gul lök
400 g rödbetor
400 g morötter
3 dl röda linser
1 l vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk citronjuice
Salt och peppar

Instruktioner
Skålla eventuellt mandlarna. Sätt ugnen på 200 grader, lägg mandlarna på en plåt och rosta ca 5 minuter. Tina ärterna. Finhacka löken och vitlöken och skär morot och rödbetor i bitar, Lägg ned i en gryta med linser och vitlök. Koka upp och låt sedan puttra ca 20 min. Kör under tiden mandlar till en fin hack i en mixer och kör sedan övriga ingredienser till en slät röra, tillsätt eventuellt extra vatten. Smaka av grytan med salt och peppar och citronsaft. Servera grytan med röran.

Kommentar
Först så var den väldigt god, men man tröttnar snabbt på grytan. Gröna linser nästa gång! Glömde ingefäran i röran och bytte ut ärter mot gröna bönor. Helt ok, men ingen höjdare. Röran bättre en grytan dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar