23 augusti 2011

Äppelpasta med fläsk

Från Bonniers Kokbok 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm sid. 66

SÅ var man tillbaka i Uppsala efter en lång sommarledighet. Ganska skönt faktiskt att börja plugga igen, nog om det nu dags för bloggens första recept! Detta recept har jag lagat flera gånger, även hemma hos föräldrarna och det har alltid uppskattats. Lätt att laga och väldigt gott i all sin enkelhet. Väldigt passande för årstiden också!

Betyg 4/5

Tid
Ca 30-40 minuter.

Ingredienser för 4 portioner
300 g pasta (t.ex. farfalle)
140 g tärnat bacon
1 medelstor gul lök
2 stora eller 4 mindre syrliga äpplen
½ dl äppelcider
½ dl hackad persilja
1 krm svartpeppar

Instruktioner
Skala och hacka löken grovt. Kärna ur äpplet (gärna med urkärnare) och tärna det. Koka pastan, knapperstek bacon i en stekpanna under tiden. När baconet är klart lägg det på hushållspapper, tillsätt nytt matfett och bryn lök och äpple lätt. Häll ned äppelcider och lägg tillbaka bacon, koka upp. Flytta sedan över alltsammans till till kastrullen med den färdiga pastan och blanda ned persilja och svartpeppar.

Pris
Bacon, tärnat från Tulip 12,90 kr
Gul lök, Holland 6,93 kr (köpte 4 st)
Pasta Farafalle, från Barilla 12,90 kr
Persilja från Santa Maria (ekologisk) 13,90 kr
Äppelcider från Rekorderlig 8,90 kr
Äpple Jonagold, Holland 13.99 kr (köpte 3 st)
Summa 69,52 kr (förutsätter att man har svartpeppar redan)

Kommentar
Orkade inte köpa cider och persilja denna gång, vilket gjorde att det inte blev lika fräscht, men definitivt ätbart. Desssutom stängde rökvakten av spisen just när jag kokade pasta, den var lyckligtvis nästan al dente i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar