24 augusti 2011

Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Från Ica.se (http://www.ica.se/Recept/palsternackssoppa-med-kikarter-och-quesadilla-713420/)

En vegetarisk soppa passar bäst på vintern, men den fungerar även nu.

Betyg 4/5

Tid ca 60 min

Ingredienser för 4 Portioner

500 g palsternacka

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 förp kokta kikärter ca 400 g

1 msk olja

1 krm timjan

1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

2 äggulor

3 dl mjölk

salt och peppar

150 g riven ost

8 tortillabröd

Instruktioner

Skala och skär palsternacka, lök och vitlök i bitar. Häll av och skölj kikärterna, låt dem rinna av.

Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med timjan i en stor kastrull i 3-4 minuter.

Häll på buljong och kikärter. Låt småkoka 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Mixa soppan slät med stavmixer. Vispa ihop äggulorna med mjölken och rör ner i soppan, koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Fördela osten på 4 tortillabröd. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.

Servera med soppan med quesadillan.

Pris

Majs tortilla från Santa Maria 19,90 kr

Fon du chef vegetable från Knorr 23,90 kr

Kikärter från Zeta (ekologiska) 12,50 kr

Mellanmjölk från Arla (ekologisk) 9,70 kr

Palsternacka, Sverige 19,50 kr

Riven Ost 400 g från Ockelbo 32,90 kr

Summa 125,9 kr (Dock hade jag mer ost än nödvändigt liksom fon du chef.)


Kommentar

Väldigt gott och även fräscht, olyckligtvis råkade jag ha i en grov tesked med timjan istället för ett krm vilket gav lite för mycket timjansmak. Man kan också skippa mixningen av soppan om man inte har en stavmixer. Quesadillan blev ett ovanligt lyckat tillbehör, dock märkte jag att det gick lite fortare än 3 minuter att steka dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar