28 augusti 2011

Kryddig Linsgryta

Från Bonniers Kokbok 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm sid. 41

Detta lagade jag i torsdags, men har inte hunnit skriva om det tidigare.

Betyg 4/5

Tid, Ca 45 minuter

Ingredienser för 4 portioner

3 dl gröna linser (inte blötlagda eller förkokta)

6 dl vatten

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 msk garam masala

1tärning grönsaksbuljong


Ev. salt och peppar

Instruktioner

Hacka och Fräs löksorterna och tillsätt garam masala, fräs en kort minut till. Häll på linser, vattnen och buljongtärning, koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med gott bröd och naturell yoghurt.

Pris

Dinkel bake-off bröd (ekologiskt) 26,90 kr

Fon du chef vegetable från Knorr 23,90 kr

Gröna linser från Risenta 16,90 kr

Gul lök, Holland 6,93 kr (köpte 4 st)

Vitlök 7,90 kr

Summa 82,53 kr

Kommentar

Det här receptet är väldigt lättlagat, men tar lite tid. Har gjort detta förr och blev inget som gick tokigt haha. Man kan minska mängden garam masala om man inte vill ha det så starkt. . Hade dessutom Fjällfil istället för matyoghurt, med gott resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar