20 december 2011

Brasiliansk bönsallad med chil

Från Bonniers Kokbok, 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm

Ett gott tillbehör till fläskkött eller kyckling, men också som egenrätt. Lagat 30/10

Tid: 20 minuter (med färdigkokta bönor)

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
1 st spansk peppar
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1-2 lagerblad
350 - 400 g svarta bönor
1 röd paprika

Instruktioner
Finhacka gul lök och vitlök och skär paprikan i mindre bitar. Fräs lök och vitlök tills gul löken mjuknat, tillsätt finhackad chili  och lagerblad och fräs 1-2 minuter till. Lägg ned bönor och paprika, fräs ytterligare en minut. Ta bort lagerblad och servera varmt.


Pris
Svarta bönor (ekologiska), från Zeta 13 kr
Spansk peppar, gul, Spanien från Ica 11 kr
Röd paprika, Spanien 3 kr
Gul lök, Sverige, 1 kr

Kommentar
Lagat detta förr, men oj oj vad det blev starkt den här gången. Hade räckt med en halv pepparfrukt. Detta recept går också riktigt fort om man inte kokar bönorna själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar