21 december 2011

Frikadeller med Ingef'ära i Svampsugo

Från 100 Rätter på 20 minuter, Barbro Lönnegren, Semic, Sundbyberg, 2000

Det fungerar med vilken färs som helst i detta recept. Välj efter smak och tycke. Lagat den 13/12 - 11

Tid: 35 minuter

Betyg: 4/5

Ingrediener för 4 portioner
400 g köttfärs
1 tsk torkad ingefära
1 msk potatismjöl
400 g krossade tomater
100 g svamp
1 gul lök
1 ägg
3 msk ströbröd
3 msk kallt vatten
3 msk chilisås
1 tsk dragon


Instruktioner
Häll ned ströbrödet i vattnet och låt stå medan du gör i ordning resten. Arbeta ihop köttfärsen med salt, ingefära och potatismjöl. Tillsätt ströbröd och ägg och gör till en smidig färs. Forma till små köttbullar. Skiva löken och svampen tunt. Fräs svampen och löken, tillsätt krossade tomater, dragon och chilisås och låt koka upp. Lägg ned köttbullarna en och en och koka sedan 15-20 minuter. Servera med någon god pasta.

Pris
Köttfärs 80% Nötfärs 20% fläskfärs, 25 kr
Potatismjöl från Kockens, 13 kr
Krossade tomater från Ica (ekologiska), 12 kr

Kommentar
Detta var riktigt gott, men det tar verkligen inte 20 minuter. Köttbullarna tar minst en kvart att bli färdigkokta, om man inte bryner dem först.Dock är det svårt att göra fel i detta recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar