21 december 2011

Lammragu med pinjenötter och pappardelle

Från Barillas app för Android, Ipasta
Lagat den 4/12

Tid: 35-75 minuter (beroende på styckningsdetalj)

Ingredienser för 4 portioner
400 g krossade tomater
400 g lammkött utan ben
2 morrötter
3 st bladselleri
1 vitlök
50 g pinjenötter (eller valnötter)
1 dl torrt rödvin (eller rött matvin)
1 dl persilja, hackad
250 g pappardelle

Instruktioner
Skölj morötter, selleri och lök, skär sedan i tunna strimlor. Skär köttet i små tärnigar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna utan olja. Fräs grönsakerna ett par minuter och lägg sedan ned köttet, bryn det i 5 minuter på hög värme. Häll över vin och krossade tomater. Koka tills köttet är mört, tar ca 15 min för köttet från steken och 50-60 minuter för bogen eller bringan. Koka pastan under tiden. Strö över persilja och nötterna. Servera med pastan omgående.

Pris
Lammgrytbitar med ben, 42 kr
Morötter från Ica, 10 kr
Krossade tomater från Ica (ekologiska), 12 kr
Pappardelle från Barilla, 18 kr

Kommentar
Jag slopade nötterna i det här receptet. Hittade inte så fina bitar lamm till vettigt pris så grytbitar fick duga trots de stora mängderna ben som tillkom. Annars var dettta riktigt god mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar