17 juni 2012

Italienska biffar med champinjoner

Från http://www.matklubben.se/recept/italienska_biffar_med_champinjoner_27160.html
Här kommer ett annorlunda recept på pannbiffar, som är lite bökigt, men väl värt besväret.

Tid: ca 50 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400-500 g nötfärs
ca 200 g champinjoner
200 g ost
2 ägg
2 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
Salt och peppar
Paprikapulver
1 burk sardeller
2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1½ dl rödvin

Blanda köttfärs med ströbröd, hackad svamp, riven ost, vitlök samt kryddor och arbeta ihop till en smet, tillsätt vispade ägg och rör ihop. Forma till 8 st biffar och stek dem ca 5 minuter per sida. Kontrollera de större om de är genomstekta. Lägg över på ett varmt fat, lägg sardeller ovanpå och vispa ur stekpannan med buljong och rödvin och häll skyn över biffarna. Servera med potatis och sallad.

Kommentar
Väldigt goda biffar, men som vanligt går biffarna sönder, vilket inte är så kul. Det kan också vara svårt att få biffarna genomstekta så laga inte detta om du har bråttom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar