22 oktober 2011

Chilifisk

Från http://www.ica.se/Recept/chilifisk-med-cashewnotter-520036/

Återigen en vanlig rätt hos föräldrarna som jag varit mycket förtjust i. Och dessutom lagat flera gånger tidigare. Lagat den 16/10

Tid: 40 min

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
500 filé av vit fisk
8 körsbärstomater, i halvor
50 g smör eller motsvarande mängd olja
1 dl hackade cashewnötter
½ dl ströbröd
rivet skal och saft från 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal olek

Instruktioner
Sätt ugen på 225 grader. Tina fisken och lägg ned i en smord form, salta lätt. Smält smör i en kastrull och blanda ned övriga ingredienser förutom tomaterna. Bre röran över fisken och lägg tomaterna på eller runt om. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera med ris.

Pris
Fryst torskfilé från Findus, 35 kr
Körsbärstomater från Ica, Holland, 10 kr
Långkornigt ris från Uncle Ben's, 23 kr
(Hade övriga ingredienser)

Kommentar
Väldigt enkelt att laga och mycket smak. Denna gång blev det lite torrt, men annars lika välsmakande som alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar