2 oktober 2011

Kycklinglever med äpple och lök

Efter ett recept som stod på förpackningen till kycklinglevern jag köpte till bolognesen. Detta gjorde jag endast för att bli av med kycklinglevern.

Tid: Ca 25 minuter

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400 g kycklinglever
1 äpple
1 gul lök
Cremé friache
curry, kanel

Instruktioner
Hacka äpple och lök grovt. Skölj kycklinglevern ordentligt och skär den sedan i mindre bitar. Stek levern tills den är nästan genomstekt, ca 7 minuter, tillsätt lök, kanel och curry och låt det fräsa med ca 1-2 minuter. Rör ned crème fraiche och låt koka ihop och småputtra tills kycklinglevern är genomlagad . Tillsätt äpplen mot slutet och servera med valfri pasta.

Pris
Kycklinglever från Kronfågel, 26,90 kr
Crème Fraiche från Ica, 8,50 kr
Lök, Sverige 2,84 kr (köpte 2 st)
Äpple, Sverige
(Hade övriga ingredienser)
Summa 38,24 kr

Kommentar
Det här receptet var improviserat och gick lite sisådär. Jag hade inte så stor förståelse i hur man handskas med kycklinglever, så jag skar den inte i bitar, vilket gjordet svårt att få det genomstekt. Dessutom blev äpplena lite mjöliga, men smaken var riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar