Tid: Ca 25 minuter
Betyg 4/5
Ingredienser för 4 portioner
400 g kycklinglever
1 äpple
1 gul lök
Cremé friache
curry, kanel
Instruktioner
Hacka äpple och lök grovt. Skölj kycklinglevern ordentligt och skär den sedan i mindre bitar. Stek levern tills den är nästan genomstekt, ca 7 minuter, tillsätt lök, kanel och curry och låt det fräsa med ca 1-2 minuter. Rör ned crème fraiche och låt koka ihop och småputtra tills kycklinglevern är genomlagad . Tillsätt äpplen mot slutet och servera med valfri pasta.
Pris
Kycklinglever från Kronfågel, 26,90 kr
Crème Fraiche från Ica, 8,50 kr
Lök, Sverige 2,84 kr (köpte 2 st)
Äpple, Sverige
(Hade övriga ingredienser)
Summa 38,24 kr
Kommentar
Det här receptet var improviserat och gick lite sisådär. Jag hade inte så stor förståelse i hur man handskas med kycklinglever, så jag skar den inte i bitar, vilket gjordet svårt att få det genomstekt. Dessutom blev äpplena lite mjöliga, men smaken var riktigt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar