22 oktober 2011

Pumpasoppa med salvia och rökt sidfläsk

Från http://www.matklubben.se/recept/pumpasoppa_med_varmroekt_sidflaesk_och_salvia_100908.html

Återigen pumpa! Denna gång i en mustig soppa. Lagat den 20/10.

Tid: 40 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser
1 buske salvia
3 shalottenlökar, hackade
500 g pumpakött, tärnat
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
200 g tärnat rökt sidfläsk
Salt och peppar

Instruktioner
Fräs pumpa och lök i en gryta i ett par minuter. Tillsätt sedan fond och låt koka upp. Plocka bort 4 blad från salviabusken och lägg ned resten av bladen i soppan. Koka soppan i 20-25 minuter. Ta bort bladen och mixa soppan slät med en stavmixer eller häll över i en matberedare. Smaka av. Stek fläsket krispigt och lägg sedan ned de orörda bladen och stek en kort stund till. Lägg blad och fläsk på hushållspapper. Servera soppan med fläsk och salviablad och lite bröd.

Pris
Rökt sida från Andersson & Tillman, 38 kr
Salvia från Santa Maria, Sverige, 19 kr
Butternutpumpa, Sverige 12 kr
(Hade övriga ingredienser)

Kommentar
Första dagen blev detta lite mastigt med det salta köttet, men när jag käkade det som blev över till lunch dagen därpå var den faktiskt riktigt god! Lyckades dock inte mixa allt, men det smakade gott ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar