2 oktober 2011

Africana på fläskytterfilé


Inte så mycket att säga här förutom att detta var lagat den 26/9. Den här rätten har inget med Afrika att göra heller.

Tid: Ca 25 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner.
500 g Fläskytterfilé
Salt och peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple
Gul curry efter smak
2½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond eller en halv buljongtärning
Ljus maizenaredning

Tillbehör
Nötter
Russin
Tärnad mango
Ananas
Kokos
Sallad
Banan


Instruktioner
Skiva köttet i cm-tjocka skivor. Skala äpple, lök och vitlök och tärna allt fint. Fräs grönsakerna med curry i en kastrull ett par minuter utan att det får färg. Häll på fond, grädde och vatten. Koka alltsammans i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizena enligt instruktioner på förpackningen. Om du vill Sila bort grönsakerna och häll tillbaka i kastrullen. Stek köttet 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Häll currysåsen runt köttet och koka ett par minuter. Kontrollera att köttet inte är rått inuti. Servera med basmatiris samt några eller alla tillbehören..

Pris
Mörad fläskytterfilé, Sverige 77,32 kr
Matlagningsgrädde från Ica 8,90 kr
Gul lök, Sverige 2,94 kr (köpte 3 st)
Banan från Chiquita 1,68 kr (köpte 1 st)
(Hade övriga ingredienser)
Summa: 90,84 kr

Kommentar
Supergott! Väldigt lättlagat och köttet var riktigt mört. Utöver banen köpte jag inga tillbehör utan använde liknande ingredienser som jag hade hemma som aprikoser och mandlar. Jag silade inte såsen, men det går att göra om man vill ha såsen slät, smakerna har redan kokat in. Ursprungsreceptet hade matlagningsbas som jag undrade vad tusan det kunde vara. Visade sig vara mycket mager ersättningsprodukt för grädde så jag körde på med fetare men smakrikare matlagningsgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar