2 oktober 2011

Kyckling med senap och basilika

Från http://www.ica.se/Recept/kyckling-med-dijonsenap-och-basilika-713260/

Ett recept som lagades först hemma hos föräldrarna, men nu blev utprovat på egen hand. Lagat den 28/9.

Tid: 20-25 min

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
600 g kycklingfilé
Ris för 4 portioner
2 klyftor vitlök
3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
2½ dl matgrädde
2½ msk Dijonsenap
Salt och peppar
1 kruka basilika

Instruktioner
Sätt på riset. Strimla kyckling och finhacka vitlöken.
Bryn kyckling och tillsätt sedan vitlök som får fräsa med. Häll på buljong och grädde samt senap. Låt allt koka ca 6 minuter på svag värme eller tills kycklingen är genomkokt. Hacka basilikan under tiden ohc rör ned den sist. Salta och peppra. Red av med ljus redning och servera med riset.

Kommentar
Väldigt gott och lättlagat. Köpte färdigstrimlad kyckling vilket minskade tillagningstiden ganska rejält. Dessutom hällde jag i lite kinesisk soja i såsen tillsammans med lite Worchestershiresås, vilket gjorde att jag knappt behövde salta. Jag körde också på fryst basilika istället för färsk vilket är lite lätt hanterligare. Bytte också grädden mot Creme Fraiche som gjorde rätten fetare men ingen större smakskillnad.

Pris
Crème Fraiche från Ica. 9,50 kr
Stimlad kycklingfilé från Ica 600 g, 77,53 kr
(Hade resterande ingredienser)
Summa: 87,03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar