22 oktober 2011

Majssoppa med kyckling

Från http://www.ica.se/Recept/kyckling-och-majssoppa-263596/

Letade efter billiga vardagsrätter och hittade den här. Lagat den 3/10

Betyg: 4/5

Tid: 20 minuter

Ingredienser för 4 portioner
2 kycklingfiléer
300 g majskorn på burk
1 vitlöksklyfta
2 krm cayennepeppar
½ Spansk peppar
1 tsk strösocker
2 msk konc kycklingfond eller en tärning hönsbuljong
6 dl vatten
2 dl mellangrädde
Salt och peppar
1 näve tortillachips
1 gul lök
Hackad koriander efter smak

Instruktioner
Hacka löken och vitlöken fint. Fräs det tillsammans med cayennepeppar och spansk peppar i en gryta. Tillsätt sedan vatten, socker, majs, grädde och fond. Småkoka allt i 5 minuter. Mixa soppan nästan helt slät med stavmixer eller en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Stäng av plattan. Stek kyckling i en stekpanna tills köttsaften är klar. Skiva den sedan och lägg ned i grytan. Krossa chipsen i handen och strö ned i grytan. Garnera med lite färsk koriander.

Pris
Kycklingfilé från Kronfågel, 46 kr
Majskorn från Ica, 140 kr (ekologiska)
Mellangrädde från Ica 12 kr
Spansk peppar, Spanien 2 kr

Kommentar
Väldigt gott och lagom kryddstarkt, majsen gav verkligen en god smak. Jag skivade kycklingen innan jag stekte den, men då blev den lite för torr. Chipsen kändes dock onödiga att slänga ned i soppan, de blev fort mjuka. Hade hellre haft dem som tilltugg istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar