2 oktober 2011

Gulaschgryta

Från http://www.alltommat.se/recept/Gulaschgryta-10535

Efter ha sett alltför många falska gulascher bestämde jag mig för att prova en mer autentiskt variant. Lagat i lördags.

Tid: mer än 2 h

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
ca 600 g högrev
2 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Skal från 1 citron
Torkad timjan
Torkad mejram
Cayennepeppar
Milt Paprikapulver
1 röd eller gul paprika
1 köttbuljongstärning
1 tsk kummin

Instruktioner
Putsa köttet rent från hinnor och skär sedan i bitar 2 x 2 cm. Bryn det i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Vispa ur grtyan med vatten och häll skyn över köttet. Grovhacka löken och riv citronskalet och vitlöken fint. Lägg lök och vitlök plus övriga ingredienser (förutom citronskal och paprika) i grytan. Koka upp och låt sedan sjuda ca 1½-2 timmar tills köttet är riktigt mört. Tillsätt citronskal när en halvtimme återstår och sedan paprikan i strimlor när det är fem minuter kvar. Servera med bulgur och yoghurt och gärna ett gott bröd.

Pris
Högrev, Sverige, 700 g, 45,82 kr
Lök gul, Sverige, 5,89 kr (köpte 4 st)
Mejram från Santa Maria, 14,90 kr
Citron, Sydafrika, 3,90 kr
(Hade övriga ingredienser)

Kommentar
Väldigt god gryta! Originalreceptet hade med citronskal från början och jag följde det, märkte då att citronsmaken hade nästan försvunnit. Därför rekomenderar jag att inte ha i den hela tiden. Dessutom kan bulgur vara en bra idé att servera med, för endast brödet får inte upp all den goda såsen.. Rekomenderas varmt om man orkar ge det tiden det kräver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar