2 oktober 2011

Makaronipudding

Från Bonniers Kokbok 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm sid. 63

En vanligt förekommande rätt hos föräldrarna
hemma, men gjorde några smärre ändringar.
Lagat den 30/9

Tid: ca 60 minuter

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
1 gul lök
400 g kassler
1 vitlöksklyfta
(alt. 1 dl grön pesto)
3 dl makaroner
2 dl riven ost
3 ägg
4 dl mjölk

Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader smörj en ganska stor ugnssäker form. Koka makaronerna. Finhacka lök och vitlök. Tärna kasslern fint och fräs den tillsammans med lök och vitlök i en stekpanna. Vispa samman ägg och mjölk i en skål. Lägg ned riven ost, kasselern och lök samt pesto om den ska vara med i en bunke och rör om ordentligt. Lägg ned allt i formen och häll över ägg och mjölk blandingen. Ställ in mitt i ugnen ca 30-40 minuter.

Pris
Riven gratängost från Ica, 13,90 kr
Kassler från Ica, Danmark, 40,05 kr
(Hade allt annat hemma)
Summa 52 kr

Kommentar.
I det recept som lagats hos föräldrarna har vitlök inte ingått, men här hade jag med den. Vitlöken tillförde verkligen mycket till smaken. Nästa gång prövar jag lägga i lite pesto också! Plus är också att den är väldigt smidig att göra. Man kan också förbredas denna i god tid.

Bilden är från ettt senare tillfälle då jag också hade i pesto och hamburgerkött. Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar