22 oktober 2011

Frittata med gurka och bacon

Från 100 Rätter på 20 minuter, Barbro Lönnegren,Semic, Sundbyberg, 2000 sid. 23

Frittata är helt enkelt fylld omelett från Italien om någun undrar. Lagat den 17/10.

Tid: 20 minuter

Betyg 3/5

Ingredienser för 4 portioner
8 ägg
½ slanggurka
140 g tärnat bacon
1 dl strimlad purjolök
Gräddfil
2 msk sweet chili

Instruktioner
Lägg bacon på hushållspapper på en tallrik. Täck med ytterligare ett papper och sätt in i mikron två minuter på hög effekt. Riv gurkan grovt på hushållspapper och torka av med papper. Vispa äggen med lite vatten och salt. Lägg ned övriga ingredienser. Stek omeletten i en stekpanna på svag värme ca 10 minuter. Servera omeletten med gräddfil blandad med sweet chili samt oliver.

Pris
Bacon, tärnat från Ica, 11 kr
Frukost ägg från Roslagsägg, 28 kr
Gurka, Sverige 10 kr

Kommentar
Väldigt enkelt och lättlagat, men jag hade hellre knaperstekt baconet istället för att fräsa det i mikron. Bra vardagsmat som kan lätt varieras dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar