2 oktober 2011

Thaigryta med fisk och nudlar

Från http://www.ica.se/Recept/thaigryta-med-fisk-och-nudlar-708439/

Ett recept min mamma lagar ganska ofta, men som jag äntligen beslöt att prova själv. Lagat den 27/9

Tid: max 25 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400 g koksmjölk
400 g fiskblock av fast fisk
1 msk hackad koriander
2 msk red/green currypaste
1 gul lök
1 dl vatten
2 paket nudlar (à 65 g)
3 knippor salladslök
Strimlad koriander till garnering

Instruktioner
Tina fiskblocket så det går att skära i större tärningar. Skala, halvera och skiva sedan löken. Fräs den på svag värme tillsammans med koriander. Tillsätt curry och 3 msk av kokosmjölken, fortsätt fräs 2 minuter. Tillsätt resterande kokosmjölk och vatten, låt sjuda ca 5 minuter. Skär fisken i tärningar och bryn den lätt i en stekpanna. Lägg sedan ned i kokossåsen och sjud ytterligare 3 minuter. Koka nudlar i en separat kastrull enligt instruktioner på förpackningen. Strimla salladslök och garnera med den och koriander. Servera med nudlarna och gärna en sallad till.

Pris
Coconut milk Organic från Santa Maria 14,90 kr
Sejfilé från Findus, 33,90 kr (MSC märkt)
Nudlar 9,00 kr (köpte 2 st)
Korianderbuske från Santa Maria, 18,90 kr (ekologisk)
(Hade övriga ingredienser)
Summa 76,70 ke

Kommetar
Lättlagat fiskrätt med rejäl kryddstyrka. Gick lätt att lagat. Mängden curry kan minskas om man vill ha det lite mildare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar