26 oktober 2011

Laxpanna med fänkål, äpple och curry


Lagade det här receptet i tron att det var ganska billigt, men det var inte så billigt som jag trodde. Lagat den 11/10

Betyg: 4/5

Tid: ca 30 minuter

Ingredienser för 4 portioner
500 laxfilé, helst i portionsbitar
4 portioner ris
1 fänkålsstånd
1 gul lök
1 rött äpple
2½ dl mellangrädde
1 msk curry
1 msk tomatpuré
1 tärning hönsbuljong eller 1½ msk fond

Instruktioner
Tina laxen. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär fänkålen i skivor, kärna ur äpplen och klyfta dem. Finhacka löken. Fräs alltsammans i en traktörpanna eller i en kastrull. Tillsätt buljong/fond, curry och tomatpuré. Skär laxen i 2 cm stora kuber, lägg ned den tillsammans med grädden. Sjud grytan under lock ca 5-10 minuter, beroende på hur tinad laxen var. Smaka av med salt och peppar, servera med ris och en sallad.

Pris
Lax i portionsbitar från Pandalus, 64,90 kr
Fänkål, Holland, 8,25 kr
Visp & Mat från Milda, 26 % 9,90 kr
Äpple Sverige, 9,50 kr (4 st)
Gul lök, 0,41 kr (1 st)
Hade övriga saker redan

Kommentar
Det här var faktiskt inte så pjåkigt. Hade gärna finhackat fänkålen istället då det ger lite lättsammare smak enligt mig. Var lättlagat också. Tyvärr blev det dock lite dyrt med laxen, men det får man räkna med. Bytte ut hönsbuljongen mot fiskbuljong då det kändes mer lämpligt. Mellangrädden var också slut så jag fick ta Milda som inte har animaliska fetter. Är inte så förtjust i dem för de har en lätt metallisk bismak. Slängde också i äpplet när det var nästan klart istället för att fräsa det i början så det inte skulle bli så mjöligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar