22 oktober 2011

Falukorvsgulach

Från 100 Rätter på 20 minuter, Barbro Lönnegren,Semic, Sundbyberg, 2000 sid. 62.

Jag vet, jag är egentligen emot falska gulacher, men det var vad den kallades så jag behöll namnet här också. Lagat den 18/10.

Tid: 20 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
400 g falukorv
1 röd paprika, skivad
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1½ tsk mejram
1 tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tärning köttbuljong
2 dl vatten

Instruktioner
Skala löken och skiva den i en matberedare. Fräs den mjuk på svag värme tillsammans med paprika pulver och finriven vitlök. Tillsätt alla ingredienser förutom korv och låt koka 5 minuter. Rör ned korven i skivor och låt allt bli varmt, servera med sallad och ris eller pasta.


Pris
Paprika, röd, Spanien 3 kr
Falukorv från Scan, 300 g, 19 kr
Gul lök i nät, 500 g. 15 kr
(Hade övriga ingredienser)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar