10 september 2011

Spagetti alla puttanesca

  • Från Buffé nr 8 2011, sida 25

    Namnet på den här pastarätten bör inte översättas, men rätt i sig är väl värd att prova. Väldigt italienskt! Lagat den 6/9
  • TID: Under 45 min
Betyg: 4/5

  • Ingredienser för 4 portionwer

Instruktioner

Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna.
Fräs vitlök och chili i olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 30 minuter.Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.Häll av spagettin och vänd såsen i spagettin. Strö över hackad persilja och servera genast.


Pris

Kalamata Oilvier från Fontana 27,90 kr
Bladpersilja från ICA 10,90 kr
Körsbärstomater i tomatsås från Fontana 12,90 kr
Spaghetti från Barilla 11,90 kr
Spansk peppar röd, 1,45 kr
(Hade Sardeller och Kapris)
Summa: 65,05 kr

Kommentar

Väldigt lätt atta laga och kräver inte så många moment. Tar lite tid när tomatsåsen ska koka i

en halvtimme, men annars krävs inte mycket arbete. Smaken är väldigt italiensk, vilket inte alla

kanske uppskattar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar