- Från Buffé nr 8 2011, sida 25
Namnet på den här pastarätten bör inte översättas, men rätt i sig är väl värd att prova. Väldigt italienskt! Lagat den 6/9
- TID: Under 45 min
Betyg: 4/5
Ingredienser för 4 portionwer
- 400 g spagetti
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
- 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
- 6 sardellfiléer i olja
- 2 msk kapris
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk olivolja
Instruktioner
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna.Fräs vitlök och chili i olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 30 minuter.Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.Häll av spagettin och vänd såsen i spagettin. Strö över hackad persilja och servera genast.
Pris
Kalamata Oilvier från Fontana 27,90 kr
Bladpersilja från ICA 10,90 kr
Körsbärstomater i tomatsås från Fontana 12,90 kr
Spaghetti från Barilla 11,90 kr
Spansk peppar röd, 1,45 kr
(Hade Sardeller och Kapris)
Summa: 65,05 kr
Kommentar
Väldigt lätt atta laga och kräver inte så många moment. Tar lite tid när tomatsåsen ska koka i
en halvtimme, men annars krävs inte mycket arbete. Smaken är väldigt italiensk, vilket inte alla
kanske uppskattar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar