17 september 2011

majsplättar med kesoröra

Från: Buffé nr 3 2009, sida 23

  • TID Ca 30 min
Inledde denna vecka med en vegetarisk rätt med ovanligt mycket smak med tanke på innehållet. Lagat den 12/9 med andra ord.
  • Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och koriandern.
Häll i majs, sköljd och avrunnen.
Stek 12-16 plättar (för 4 port) av smeten i smör, 3-4 minuter på varje sida.
Blanda keso med smulad fetaost. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.


Kommentar

Jättegott och också väldigt lätt attJag har ingen plättlagg så jag stekte istället i en mindre stekpanna, vilket gjorde att det tog lite
längre tid än vad det skulle gjort med plätt lagg. Hade försökt detta tidigare men då gick det inte så bra. Troligen råkade jag förväxla mängden mjöl med mjölken så smeten blev alltför lös. Nu blev det däremot perfekt. Salladen var också riktigt bra tillbehör. Provade dagen efter att klicka lite grekisk yoghurt på "pankakorna", vilket blev riktigt delikat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar