17 september 2011

Salsiccia con polenta alla griglia


  • Från Buffé nr 8 2011, sida 27

    Ett recept med tydliga italienska förtecken. Det ska även påpekas att detta var första gången jag faktiskt provade Polenta!

    Betyg 4/5

    TID: 20 minuter + 2 och 10 min

    Ingredienser FÖR 4 PORTIONER

    2 dl polenta

    8 dl vatten

    2 1/2 msk konc kycklingfond

    2 dl riven parmesanost

    600 g färsk salsicciakorv

    1 burk grillad strimlad paprika (à 200 g)

    1 dl grovriven parmesanost

    2 msk hackad persilja

    olivolja

    salt

    flingsalt

    nymalen svartpeppar

    Instruktioner

    Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa ner polentan. Låt koka 6–7 minuter, vispa då och då. Ta från värmen och vänd ner 2 dl (beräknat på 4 port) riven parmesan. Häll polentan i en oljad form, polentan ska bli 2–3 cm tjock. Låt stelna ca 2 timmar i kylen. Vänd formen upp och ner över en skärbräda. Skär polentan i ca 4 x 4 cm stora bitar.

    Pensla salsiccian med olja. Grilla eller stek korven runt om ca 12 minuter.

    Pensla polentan med olja. Grilla eller stek polentan 3–4 minuter på varje sida. Polentan fastnar lätt så vänd den försiktigt. Servera salsiccian med polentan och grillad paprika. Garnera med grovriven parmesan och persilja. Strö över lite flingsalt och mal över svartpeppar.


    Kommentar

    Väldigt gott det här. Polenta har verkligen härlig smak. Förutom att man ska låta gröten stelna i ett par timmar går det här väldigt fort att göra, Jag glömde köpa grillade paprikor, men jag blev ändå ganska så Nöjd. Salsciccia fanns bara i paket Á 240 g så jag köpte bara 2 paket, det räckte faktiskt gott och väl, polentan mättade bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar