Från http://www.ica.se/Recept/fiskbiffar-med-senapsyoghurt-550589/
Lite ovanlig fiskrätt som är en härlig variation till stekt lax. Lagat i söndags.
Betyg: 5/5
Tid: Högst 25 minuter
Ingredienser för 4 portioner400 g koljafilé
1 msk potatismjöl
2 äggvitor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 dl hackad gräslök
SENAPSYOGHURT
2 dl matyoghurt
2 msk kapris
1 tsk fransk senap
salt och peppar
TILLBEHÖR
bröd, kokt potatis, haricots verts och rödlök
Instruktioner
Finfördela fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor och kryddor och mixa ihop till en färs. Rör ner hackad gräslök. Forma eller klicka färsen till 4 biffar. Stek biffarna i olja eller smör i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Rör ner kapris och senap i matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Servera biffarna med kokt potatis, senapsyoghurt och haricots verts med hackad rödlök.
Pris
Dijonsenap 24,90 kr
Gräslök från ICA Sverige, 12,90 kr
Kapris från Kung Markatta (ekologisk) 25,90 kr
Färskpotatis, Sverige 655 g 3,85 kr
Laxfilé från Pandalus 500 g i bit 64,90 kr
Turkisk Yoghurt 11,90 kr
Summa 144,44 kr
(Hade redan övriga ingredienser)
Kommentar
Eftersom jag fick tips om att man kunde göra på lax också provade jag att göra det stället och då med 500 g istället. Hade också glömt att slänga i potatismjöl, men jag tror inte det påverkade smaken. Angående tillbehören så slopade jag rödlök och bröd, men annars var allt med. Gräslöken gav en härlig arom till biffarna, nästan lite rökig smak. Hade även med det här i matlådan och biffarna fungerade utmärkt att äta kalla. Verkligen rekommenderad rätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar