1 september 2011

Fiskbiffar med Senapsyoghurt

Från http://www.ica.se/Recept/fiskbiffar-med-senapsyoghurt-550589/

Lite ovanlig fiskrätt som är en härlig variation till stekt lax. Lagat i söndags.

Betyg: 5/5

Tid: Högst 25 minuter

Ingredienser för 4 portioner

400 g koljafilé

1 msk potatismjöl

2 äggvitor

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1/2 dl hackad gräslök

SENAPSYOGHURT

2 dl matyoghurt

2 msk kapris

1 tsk fransk senap

salt och peppar

TILLBEHÖR

bröd, kokt potatis, haricots verts och rödlök

Instruktioner

Finfördela fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor och kryddor och mixa ihop till en färs. Rör ner hackad gräslök. Forma eller klicka färsen till 4 biffar. Stek biffarna i olja eller smör i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Rör ner kapris och senap i matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Servera biffarna med kokt potatis, senapsyoghurt och haricots verts med hackad rödlök.

Pris

Dijonsenap 24,90 kr

Gräslök från ICA Sverige, 12,90 kr

Kapris från Kung Markatta (ekologisk) 25,90 kr

Färskpotatis, Sverige 655 g 3,85 kr

Laxfilé från Pandalus 500 g i bit 64,90 kr

Turkisk Yoghurt 11,90 kr

Summa 144,44 kr

(Hade redan övriga ingredienser)

Kommentar

Eftersom jag fick tips om att man kunde göra på lax också provade jag att göra det stället och då med 500 g istället. Hade också glömt att slänga i potatismjöl, men jag tror inte det påverkade smaken. Angående tillbehören så slopade jag rödlök och bröd, men annars var allt med. Gräslöken gav en härlig arom till biffarna, nästan lite rökig smak. Hade även med det här i matlådan och biffarna fungerade utmärkt att äta kalla. Verkligen rekommenderad rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar