11 september 2011

Tomatsoppa med apelsin och ingefära

Från http://www.matklubben.se/recept/tomatsoppa_med_apelsin_och_ingefaera_65445.html#kommentarer

Tid : Max 20 minuter

Betyg 3/5

Ingredienser För 4 portioner.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater, 500 g
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk strösocker
Ca 1 cm färsk ingefära
1 apelsin, rivet skal och saft av
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Garnering:
Ev. färskost

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Koka upp och låt koka under lock ca 5 minuter.
Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Tillsätt skal och saft av apelsin samt riven ingefära när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
Garnera ev. med en klick färskost.

Kommentar
Helt okej faktiskt. Inget jag blir superpepp på att laga igen, men kul att prova. Slopade färskosten och hade gratinerade mackor till. När jag käkade resterna till lunch nästa dag så kokade jag lite pasta lade ned den i soppan. Det gick i alla fall fort att laga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar