4 september 2011

Sötstark Thaigryta med spenat

Äntligen lite kryddstark mat att sätta tänderna i, lagat den 2 september.

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner

Instruktioner

Skär färsk skinka i 2 cm stora bitar. Stek köttet i rapsolja tillsammans med röd currypaste.
Tillsätt kokosmjölk, färskriven ingefära, färskpressad limejuice, socker och salt. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter eller tills köttet är färdigt.
Tillsätt bladspenat och låt koka ytterligare 1 minut. Servera med jasminris och gärna ananas i bitar.

Pris

65 g Babyspenat från Ica 15,90 kr
Grytbitar av fläsk 23,53 kr
Ingenfära, Thailand 305 g 19,83 kr
Organic Coconut milk 400 g från Santa Maria (ekologisk) 14,90 kr
Summa 74,16 kr
(Hade currypaste och limejuice redan)

Kommentar

Väldigt lättlagat och härligt starkt var detta! Eftersom det tycks omöjligt att hitta skina som inte är rökt så här långt innan jul, köpte jag grytbitar istället och ökade koktiden till 15 minuter istället. Hade socker, men ersatte det med farinsocker istället eftersom det påminner mer om kokossocker som är vanligt i Thailändsk/Indonesisk mat. Ville bli av med lite fryst mango jag hade i frysen skippade jag annans och tillsatte mango istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar