10 september 2011

Frasiga kycklingbiffar med svampsås

Från Buffé nr 8 2011, sida 18

Var ett väldigt bra tag sedan jag lagade något med kyckling. Nu blev det ett kycklingrecept med rysk inspiration, lagat 9/9

Tid: ca 40 min

Betyg 5/5

Ingredienser för 4 portioner

Svampsås

Instruktioner

Skär baguetten i tunna skivor och sedan i små tärningar.
Rosta bitarna lätt i en torr och het stekpanna. Rör om då och då. Lägg på en tallrik.
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda äggulan, ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Tillsätt färsen, salt och blanda väl. Forma färsen till biffar, 2 per portion, det går lättast med lite blöta händer. Vänd biffarna i de rostade brödbitarna. Bryn dem i olja i stekpannan, ca 3 minuter på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 10–15 minuter, kontrollera att biffarna är genomstekta
Svampsås: Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs löken i smör och olivolja i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 3 minuter. Rör ner crème fraiche eller rysk yoghurt. Krydda med salt och peppar.
Låt småkoka ca 3 minuter. Toppa med hackad dill. Servera biffarna med svampsåsen och gärna kokt potatis samt en grönsallad. Garnera ev med citronklyftor och dill.

Pris
Citron, Sydafrika 3,90 kr
Dill från Ica 12,90 kr
300 g Kastanjechampinjoner från Ica (ekologiska) 31,90 kr
400 g kycklingfärs 34,90 kr
Gul lök, Holland 1,15 kr (köpte 2 st)
Creme Fraiche från Ica 8,50 lr
Baguette från Bonjour 14,90 kr
Summa 108,50 kr

Kommentar
Supergott! Tog lite längre tid än vad som står ovan för jag hade bara en stekpanna och allt skulle göras i just en stekpanna. Snodde också ihop en god sallad med fetaost, rödlök, avokado och mangold, över det hällde jag lite balsamico. Kycklingfärs är också hyfsat billigt och var faktiskt nästan godare än nötfärs. Kommer göra detta fler gånger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar