17 september 2011

Sicilianska lammkotletter


Lyxmat jag gjorde den 11 september, faktiskt godare och lyxigare än maten jag käkade på gasquen dagen innan.

Ingredienser för 4 portioner
4 dubbla lammkotletter
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 krm oregano
ev pressad citron
4 - 6 msk finsmulat vitt bröd
2 krossade vitlöksklyftor

Instruktioner
Putsa lammkotletterna eller den skivade bogen/bringan. Strö över salt och svartpeppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem väl runtom. Låt dem steka ca 3 minuter på varje sida.

Blanda vitt bröd med vitlök och oregano. Strö blandningen över kotletterna på bägge sidor. Brödblandningen fastnar mycket lätt på ytan. Låt kotletterna steka ytterligare ca 1 minut på varje sida.

Ta upp kotletterna och lägg dem på varmt fat. Pressa gärna litet citronsaft i stekpannan och häll sedan detta över köttet.

Kotletterna är goda att servera med kokt potatis eller ris, gröna bönor eller broccoli och gärna en tomatsallad.

Pris
400 g lammkotletter, 78,37 kr
Vitlök, Frankrike, 7,90 kr
500 g Färskpotatis, Sverige, 3,50 kr
Baguette från Bonjour 14,90 kr

Hade redan oregano hemma

Kommentar
Riktigt gott! Lamm är verkligen ett av de godaste kött som finns att få tag på. Köpte bara tre stycken kotletter p.g.a. det höga priset. Alltså var det tråkigt att det skulle kosta en hel del, men tyckte jag kunde unna mig lite lyx på en söndag. Kommer dock inte laga detta ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar