En mycket smakrik variant av ugnsstekt lax lagad 18/9.
Betyg: 5/5
Tid: Ca 20 min
Ingredienser för 4 portioner
500 g laxfilé med skinnet kvar
3 msk grovsalt
2 tsk limesaft
Citronpeppar
1 dl kokosflingor
Kokossås
400 g kokosmjölk
½-1 dl kokos
2 msk curry
1 dl vatten
1,5 msk fiskfond
1 dl kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Sprid ut grovsalt i en form, lägg laxen ovanpå.
Pressa över lite limesaft och citronpeppar och kokosflingor.
Stek mitt i ugnen ca 15 min.
Medan laxen steks blanda alla ingredienser till sås i en kastrull.
Koka upp och red sedan av med redning av valfritt slag.
Servera laxen med såsen och jasminris.
Pris
Jasminris från Ica 32,90 kr (ekologiskt)
Laxfilé, 50,30 kr
Organic Coconut milk från Santa Maria, 14,90 kr (ekologisk)
(Hade redan övriga ingredissner)
Summa: 98,10 kr
Kommentar
Riktigt gott och väldigt lättlagat. Kokosen ger en fin smakbrytning till laxen. Obs att grovsaltet är endast till för att hålla laxen på plats, inte ätas. RÅkade ha en för liten kastrull för såsen, men det gick bra till slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar