25 september 2011

Minutbiff med apelsinsky

Från: http://www.matklubben.se/recept/minutbiff_med_apelsinsaas_13081.html

Gjorde mest detta för att få någon använding av worchestershiresåsen jag haft i skåpet en längre period. Lagat 20/9.

Tid: 15 minuter

Betyg: 4/5

Ingredienser för 4 portioner
4 skivor rumpstek à ca 150 g
1 apelsin
3 salladslökar
1 msk worchestershiresås
Salt och peppar

Instruktioner
Ställ fram köttet i ca en halvtimme innan det ska stekas.
Riv av skalet på ena halvan av apelsinen med cestjärn eller skala försiktigt det yttersta med potatiskalare och strimla det fint.
Dela på apelsinen och pressa ur saft.
Skölj salladslöken och finhacka det vita på den och strimla det gröna..
Hetta upp fett i en stekpanna och stek sedan köttet 2-4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg det stekta köttet i aluminiumfolie så det håller sig varmt.
Fräs finhackade delen av salladslöken i stekpannan, Häll på worchestershiresås och apelsinsaf.
Låt koka ihop ett par minuter och tillsätt sedan resterande salladslök och apelsinskal.
Lägg upp kötter på ett varmt fat och häll över skyn.
Servera med sallad och ugnsrostade rotfrukter och potatis.

Pris
Rostbiff i skivor ca 500 g, Finland 49,03 kr
Salladslök från Ica, Sverige 14,90 kr
Apelsin, Sydafrika, 3,05 kr
Färskpotatis, 640 g, Sverige, 4,42 kr
Summa 71,4 kr


Kommentar
Hittade tyvärr ingen rumpstek, så jag köpte skivad rostbiff istället, blev bra mycket segare än det skulle varit. Skulle nog köpte den skivade sjömansbiffen istället. Skyn var däremot jättegod. Bra bjudmat, men en förrätt skulle nog suttit fint innan. Borde nog också köpt lite mindre, ett tråg hade räckt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar