25 september 2011

Nordafrikansk kycklinggryta

Från: http://www.ica.se/Recept/nordafrikansk-kycklinggryta-med-saffran-aprikoser-och-mandel-605993/

Lite smakrik från nordafrika är alltid roligt att laga, lagat 23/9.

Tid 20-25 minuter

Betyg 4/5

Ingredienser för 4 portioner
600 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk färskriven ingefära
1 påse saffran
1 kanelstång
2 morötter
5 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong eller 3 msk fond
1 dl torkade aprikoser
1 dl skalad mandel
1 dl kruka färsk koriander eller 1 tsk torkad.

Instruktioner
Skala alla grönsaker. Skiva morot och gul lök.
Finhacka vitlöken.
Strimla kycklingen och fräs sedan grönsakerna några minuter.
Tillsätt sedan kyckling, saffran, ingefära och kanelstång.
Fräs alltsammans någon minut innan du häller på vatten och buljong.
Koka långsamt under lock ca 5 minuter och lägg sedan ned aprikoser.
Fortsätta sjud 5 minuter och hacka koriander under tiden.
Rosta mandlar i en torr, het stekpanna utan att de bränns.
Lägg ned i grytan och strö över koriander.
Servera med ris och grekisk yoghurt.

Pris
Kycklingfilé från Kronfågel , 6 st (977 g) 106,49 kr
Ingefära , Thailand, 40 g 2,60 kr
Gul lök, Holland 2,40 kr (köpte 2 st)
Mandlar från Risenta 22,90 (ekologiska)
Saffran från Santa Maria 14,90 kr
(Hade övriga ingredienser)
Summa 149,29 kr.


Kommentar
Halverade på nästan allt för jag lagade mest det här för att bli av med de 300 gram kycklingfilé jag hade i kylen. Glömde dock att halvera mängden saffran så det blev ganska stark saffranssmak. Jättegott i alla fall. Inte så dyrt egentligen då jag förpackningen innehöll mer kyckling än jag behövde,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar