4 september 2011

Gratinerad ravioli med ädelost

Från Bonniers Kokbok 2008, Albert Bonniers Förlag, Stockholm sid. 62

Denna rätt är en av mina favoriter bland rätter jag lagat förut.

Betyg 5/5

Tid: ca 30 minuter

Ingredienser för 4 portioner
250 ravioli, färsk
300 g färdig pastasås eller egen tomatsås
1 dl mellangrädde
100 g ädelost
½ dl basilika, färsk
½-1 dl nyrvin parmesan eller annan vällagrad ost

Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader, Koka raviolin enligt anvisning och låt den rinna av. Lägg den i en smord form. Värm tomatsås och tillsätt sedan grädde. Koka ihop ett par minuter och sänk sedan till väldigt svag värme, lägg ned osten i bitar och låt den smälta. Häll såsen över pastan och riv över parmesanost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

Pris
Pastasås Basilico från Barilla 20,90 kr
Mellangrädde från Kelda 11,50 kr
Ravioli med ricotta och spenat från Felix (ekologisk) 29,90 kr
Kvibille ädelost från Kvibille 20,90 kr
Summa 83,20 kr
(Hade parmesan redan)

Kommentar
Enkelt att göra och verkligen supergott! Kan tyckas mastigt med så mycket ostar, i synnerhet med ricotta raviolin jag brukar använda, men det går alldeles utmärkt tycker jag. Slopade basilikan denna gång och slängde ned lite oregano och extra vitlök istället Går också bra att förbereda långt innan och sedan bara gratinera i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar